Malzemeler:
Hazırlanışı:
Un yumurta ile karıştırılır ve peynir salamura suyu veya yoğurt suyu ile kıvama getirilir ve Ancues karıştırılarak 2-3 saat bekletilir. Daha sonra ullanılacak iğneyi örtecek büyüklüklerde toplar halinde ayrılıp 1-2 dakika kaynayan suya atılır ve un dolu bir kaba kullanmak üzere istiflenir.
Bu şekilde hazırlanan hamur derin ve/veya akıntılı sularda uzun süre dağılmadan kullanılabilir.
|
---|
2. HAMUR
Hazırlanışı:
Midye eti ve/veya balık eti bir mikseden geçirilerek macun kıvamında çekilir. Tüm malzeme karıştırılarak sert, kıvamlı bir hamur hazırlanır, dış tarafı bol unlu olareak bir tülbende sarılır ve parçalar kopartılarak yem olarak kullanılır.Bu şekilde hazırlanan hamur yemlemede ve iğneye takıldıgında dağılarak balıkları çekmesi dolayısı ile yaygın olarak kullanılır. |
Etiketler
- Av Malzemeleri (3)
- Avlanma şekli (19)
- Balık Türleri (76)
- Balık Yemleri (14)
- Denizcilik Bilgileri (14)
- Düğüm ve Bağlar (13)
- Lingler (7)
- Mevzuat (2)
- Oltalar (24)
- Önlemler (2)
- Sayfalar (3)
- Videolar (8)
- Yapay yemler ve Avcılığı (11)
- Yararlı Bilgiler (7)
- Yeni Başlayanlar için (4)
- Yumuşakçalar (7)
Hava durumu
İzleyiciler
1 Ekim 2010 Cuma
Yem Olarak kullanılan hamurlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder